Wie ben ik?

portrait

Hans Verkerk

Toen ik 48 was besloot ik nog leerkracht basisonderwijs te worden en sinds juni 2011 heb ik mijn “papiertje”. Vóór die tijd werkte ik in overheidsdienst (justitie). Die carrière-switch was één van de beste keuzes in mijn leven. Na een aantal jaren kort- en later ook langdurende invalperioden kwam ik vast in dienst bij een stichting.  Vanaf augustus 2019 ga ik verder als zelfstandig invalleerkracht.

Wat ik vaak hoor is dat ik rust uitstraal en humor heb. Verder kan ik creatief en inventief zijn bij allerlei lessen, waardoor lesstof goed blijft hangen. Door mijn levenservaring kan ik vaak goed inschatten hoe het met een kind of een groep gaat. Ik houd erg van win-win-situaties en kan  “streng” (lees: duidelijk…) zijn.

Maar bovenal geldt voor mij het woord “respect”. Ik geef het aan een kind of een groep, maar wil het ook terugkrijgen. Het is de basis van onze omgang met elkaar. Wanneer een kind zich veilig voelt zal het beter presteren, is mijn overtuiging.